Güncel Haberler

Kuzey Kore’ye “yasadışı” giren Amerikalı asker Travis King ordudan kovuldu – Son Dakika Dünya Haberleri

CNN’e göre 18 Temmuz 2023 Kuzey Kore24 yaşındaki asker kaçak girdi Kral TravisTeksas eyaletinde bulunan Güçlü Mutluluk‘de askeri mahkemeye çıkarıldı.

mahkemede “Askerlikten firar, saldırı ve emirlere itaatsizlik” Suçunu itiraf eden Kral 1 yıl hapis cezasına çarptırılmasının yanı sıra ordudan ihraç edildi.

Kral mahkemede “İşinden memnun değil” Kuzey Kore’ye kaçtığını söyledi “ABD Ordusundan ayrılmak ve bir daha geri dönmemek istedim.” ifadesini kullandığı belirtildi.

Cezası duruşmayı beklerken gözaltında geçirdiği süreden düşülen King’in avukatı Frank Rosenblatt, “Travis iyi halden dolayı indirim aldı ve artık evine özgürce dönecek.” dedi.

TRAVIS KING OLAYI

Güney Kore’deki Birleşmiş Milletler (BM) Komutanlığı, 18 Temmuz 2023’te ABD’li bir sivilin öldürüleceğini duyurdu. “izinsiz ve isteyerek” Sınırı geçerek Kuzey Kore’ye geçtiğini duyurdu.

Daha sonra ortaya çıkan ayrıntılarda 23 yaşındaki Kral Traviso bir asker, Güney KoreGece kulübünde bir sivili dövmek ve polis aracını tekmelemek suçundan yaklaşık 2 ay hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi. King, 10 Temmuz 2023’te serbest bırakılacak ve ABD tarafından disiplin soruşturmasına tabi tutulacak. Teksas ilde bulunan Fort Bliss askeri üssü‘ye geri gönderilmesini istediği belirtildi.

Askerlerin eşlik ettiği havalimanında pasaportunu kaybettiği gerekçesiyle uçak kapısından dönen King, daha sonra havalimanından ayrılarak turistlerin bulunduğu Kuzey ile Güney Kore arasındaki havalimanına doğru yola çıktı. Askerden Arındırılmış Bölge (DMZ) fiili sınır köyü Panmunjom‘de düzenlenen tura katıldığı öğrenildi.

Güney Kore’deki Birleşmiş Milletler komutanlığı, Amerikan askerinin nerede olduğuna ilişkin Kuzey Kore’den bilgi istediğini açıklamış, ilk yanıt King’in tutuklandığı yönünde olmuştu.

Kuzey Kore’den sınır dışı edilen King, 28 Eylül 2023’te Amerika Birleşik Devletleri’ne döndü.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu